Mindfulness Based Stress Reduction Training online

MF-2.jpg

Wat is Mindfulness?

Door Mindfulness word je bewust van hoe je reactie bijdraagt aan de soms overweldigende zaken in je leven en waar je wel en niets aan kunt veranderen. Door deze bewustwording ontstaan nieuwe invalshoeken, creëer je de  keuzemogelijkheden en wijsheid om je reactie effectiever af te stemmen op de situatie. 

Door Mindfulness beoefening leer je jezelf beter kennen; je wordt je bewuster van je gedachten, je emoties en lichamelijke gevoelens zodat je op een uitdagende situatie effectiever kunt reageren vanuit een bewuste keuze, in plaats vanuit automatismen en patronen die niet helpend zijn en veel eerder verstorend werken op je welbevinden en de relatie met anderen.

Oorsprong

Mindfulness combineert moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga. Mindfulness is niet gebonden aan een bepaalde religieuze context, maar kan worden ingezet op een makkelijk toepasbare, praktische manier. Mindfulness wordt getraind met behulp van meditatietechnieken die zich bijvoorbeeld richten op de adem of op ons lichamelijk bewustzijn. Veel mensen die een training gevolgd hebben vertellen beter gebruik te kunnen maken van hun vermogen om vanuit kracht en wijsheid om te gaan met alles wat zich in het leven voordoet.

Inhoud van de training

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten en een stiltedag. In de bijeenkomsten oefen je met verschillende meditatietechnieken zoals de lichaamsscan, zitmeditatie, loopmeditatie en yoga. Er is gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen met de oefeningen. Een wezenlijk onderdeel van de training is huiswerk. De meditatie- en yogaoefeningen kunt je thuis voortzetten met behulp van audiobestanden. In een werkboek staan verschillende oefeningen beschreven voor het toepassen van aandacht in het dagelijks leven. Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt 45 minuten tot een uur per dag.

Wat je leert

In de bijeenkomsten maak je kennis met verschillende aandachtsoefeningen. Je leert hoe je mindfulness kunt inzetten in het omgaan met stressvolle of overweldigende situaties. In de training krijg je inzicht in (automatische) gedachte- en gedragspatronen, leer je een open en vriendelijke grondhouding naar jezelf en anderen aan te nemen, afstand te nemen van (onhandige / onprettige)  gedachten en emoties en  hoe je op basis van een frisse open houding effectiever kunt worden en bewustere, betere keuzes kunt maken. Je leert praktische oefeningen voor thuis en op het werk om snel tot jezelf te komen.

Is deze training iets voor mij?

Deze training is voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van zijn of haar leven, en die bereid is om naar eigen patronen te kijken en te onderzoeken.

De training is effectief gebleken bij de volgende klachten:
• Stress en burn-out(klachten)
• Lichamelijke klachten die stress- en spanningsgerelateerd zijn
• Vermoeidheid, slapeloosheid
• Piekeren
• Onzekerheid
• Zelfveroordeling
• Zorgelijkheid
• Somberheid

Trainingsdata & Locatie

Deze training wordt in verband met COVID-19 momenteel alleen online gegeven. De eerstvolgende online training wordt ingepland bij een minimumaantal van 4 inschrijvingen. De startdatum en het moment van de week waarop de training plaatsvindt wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld.

Taal: Deze training wordt in het Nederlands gegeven

Trainer: Robin van Raaij (Categorie-1)

Tarieven

Het tarief voor deze Mindfulness MBSR training bestaande uit een intake gesprek, acht wekelijkse bijeenkomsten, een stilte-dag, inclusief werkmap en audiobestanden voor de begeleide oefeningen.

Standaard prijs: € 375,- (incl. BTW).
 Voltijd-student prijs: € 225,- (incl. BTW).
Het is mogelijk dat uw verzekeraar deze mindfulness training geheel of gedeeltelijk vergoed. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar.

Aanmelden voor deze training

Als je je aanmeldt voor deze training wordt je gevraagd akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden. Lees deze vooraf zorgvuldig door.  Deelname wordt bepaald door de volgorde van aanmelden en je wordt toegelaten tot de training nadat het intake proces is afgerond en de betaling is ontvangen.

Aanmelden online MBSR-training of stel je vraag